کنار جاده فرهنگ استراحت نکنید! (مطلب دوم)
در مطلبی که گذشت، مبحث "فرهنگ" را با سخنان امام خامنه ای کمی ارزیابی کردیم. در این مطلب به یکی دیگر از کمبود هایی که در عرصه فرهنگ دچار آن هستیم، می پردازیم.
در اینکه مکتب تشیع به تمامی زوایای پیچیده ابعاد زندگی انسان جواب داده است و آن را معطل نگذاشته است، شکی نیست و این خود حقیقتی ست که در اعصار گذشته شیعه به خوبی آن را بروز داده است.
اما در کنار حرکت این مکتب بزرگ و انسان ساز، یکی از موضوعات مهم که مورد توجه قرار گرفته است و البته گاهی آن را فراموش می کنیم، وظیفه ای است که بر گردن افراد منتسب به این جریان می افتد. وظیفه ای که یک سطح آن در کلام امیرالمومنین(ع) و در خطبه شقشقیه، همان عهد و پیمانی ست که از علمای دین گرفته است(+) و در سطح جامع آن، همان تکلیفی ست که به وسعت داشته های انسان بر او واجب می شود. (+)
با این مقدمه کوتاه، سراغ یکی دیگر از کاستی هایی که در این راه از ما سر می زند، می رویم.
حقیقت این است که دین در هر زمان و با بروز هر جریان تازه ای، راه تازه ای هم می تواند در مقابل آن برای انسان ها قرار دهد و این مهم می رساند که افرادی از متن دین، به زبان جدید حرف بزنند، بدون اینکه آن را منحرف کنند و موجب بد فهمی آن شوند. مخصوصاً آنها که درس دین خوانده اند و در این راه ساخته شده اند، باید دست به کار شوند؛ و مطمئناً از آنها انتظار بیشتری می رود.
متاسفانه، باید اذعان کرد، یکی از کم کاری های بزرگی که در این محور صورت می گیرد، دست به قلم نشدن "طلبه های جوان" حوزه علمیه است. حقیقت این است، به ندرت می بینیم(مخصوصاً در میبد) که در وبلاگ ها و سایت ها، طلبه های جوان حوزه علمیه فعالیت کنند...
شاید اولین جوابی که این دوستان به ایرادمان بدهند، این است که استعداد نوشتن در هر کسی نیست!
در جواب باید گفت: کسانی که می نویسند و در این محور هستند، می دانند "هر کسی به نوعی، استعداد نوشتن دارد، همان طور که هر کسی با هر صدایی، به نوعی می تواند بخواند"، آنها که نمی نویسند، فکر می کنند این حوزه مربوط به افراد خاصی هست، در حالی که فقط باید بنویسند تا بفهنمد با تمرین، می توان در کوتاه مدت پیشرفت های زیادی کرد. برای نوشتن باید به دو ابزار مهم دست یافت و آنها، مطالعه مفید و تمرین مداوم نوشتن هستند...
این مهم درمورد کسانی که مطالعات هدفمند دارند - مانند کتب حوزوی و مطالعات حواشی آن در حوزوی ها - بیشتر از همه صدق می کند. البته شاید هنوز هم به اهمیت این موضوع کاملاً پرداخته نشده است و دوستان جوان حوزوی نمی دانند که چقدر مهم است دانسته های خود را در فضای مجازی بازتاب دهند.
سفارش های بسیار زیاد امام خامنه ای در مورد فرهنگ، و کسب دانش آن مخصوصاً در جوانان مومن و انقلابی، به نظر، وجوب فعال شدن جوانان حوزوی را در محور فضای مجازی، بیشتر از هر چیزی می طلبد. یعنی استفاده از "منبر مجازی" در جنگ نرم بسیار واجب و لازم است و با جرأت می توان گفت: اهمیتش چیزی کمتر از منبر حقیقی نیست !؟
در راستای این وظیفه مهم، "شبکه مجازی میبد ما" حاضر است، با جوانان منتخب حوزه علمیه میبد، جهت فعال شدن ایشان در فضای مجازی، همکاری کند.
ان شاءالله همان طور که دشمنان اسلام فضای جنگ نرم را گسترش می دهند و از ورود به هیچ جبهه ای کوتاهی نکرده اند، جوانان مومن و انقلابی نیز، بر خود فرض بدانند، که با دشمنان اسلام، در سطح بالاتری مبارزه کنند.